28 Feb

 DESCOBREIX ELS ORÍGENS DEL TE AMB TEA SHOP

DESCOBREIX ELS ORÍGENS DEL TE AMB TEA SHOP

Tea Shop et proposa un viatge pel món a través dels seus diferents tipus de tes. Et atraves a provar-ho?

Primera parada: Índia

Primer productor i tercer exportador mundial, en l'Índia coexisteixen gran varietat de condicions climàtiques i geogràfiques que proporcionen gran diversitat de característiques, aromes i sabors als seus tes. Malgrat la seva especialització en te negre, en els últims anys ha començat a conrear el te verd i blanc. L'Índia és productora de te d'alta qualitat amb denominacions d'origen: Darjeeling, Assam i Nilgiri.

Segona parada: Xina

El te es conrea en vastes regions del país. Aquí es produeix gran varietat de te vermell (també conegut com Pu Erh), te negre, verd i Oolong, a més dels clàssics tes fumats i els seus tradicionals tes perfumats. Cada petit productor té la seva especialitat de te, per la qual cosa s'arriben a conrear milers de varietats diferents.

El te està present en més de 20 províncies destacant els següents:

 • Fujian: famosa pel te blanc i els tes Oolong.
 • Anhwei: bressol del Keemun Congou, considerat el borgoña del te.
 • Yunnan: famosa per la producció del te Pu Erh, varietat que porta l'antic nom de la zona (actual Simao).
 • Szechwan: província on es va iniciar el cultiu del te durant la dinastia Song (960-1279), és famosa per posseir les millors cases de te de Xina i pel seu popular te de gessamí.

Tercera parada: Japó

El te va arribar a Japó al segle IX gràcies als monjos budistes que van viatjar de Xina i van començar a conrear te en els seus temples. Se centra en la producció de te verd emprant el mètode Uji (vaporitzat de les fulles de te), desenvolupat entorn de l'any 1800 per Sohen Nagatoni.

Quarta parada: Taiwan

El te de Taiwan creix en zones muntanyenques, properes al Tròpic de Càncer. La combinació de clima subtropical i les cotes elevades conjuminen les condicions ideals per al cultiu de te, sent el Oolong l'especialitat de la illa, des de la implantació de la seva primera factoria en 1868, seguida del te verd.

Cinquena parada: Sri Lanka

Considerat el primer país exportador de te, aquest va arribar a Sri Lanka (antiga Ceilan) per substituir als cultius de cafè, implantats pels colons holandesos. Quan, en 1870, un fong va destruir els cultius de cafè, es va introduir el te, donant lloc a un dels orígens més prestigiosos per al te negre. La seva característica aroma resinoso ho fa recognoscible en les tasses de tot el món.

Sisena parada: Kenya

En els últims anys, s'ha situat com el segon país exportador per darrere de Sri Lanka. Va heretar el te a través de les colònies europees i es va especialitzar en te negre, destinat fonamentalment a proveir als productors de bolsitas i com a ingredient de blends (mescles) de desdejuni al costat de tes procedents de Assam o Sri Lanka.

Setena parada: Sud-àfrica

El rooibos és una planta d'origen sud-africà el nom del qual significa arbust vermell. La planta del rooibos es conrea a la regió de Cederberg a la província Occidental del Cap, i inclou més de 200 varietats, totes elles desteinadas. La popularització d'aquesta planta és bastant recent ja que es va classificar científicament en 1772.

Tea Colours es compon d'una selecció de les varietats més exclusives formada per 8 llaunes de diversos tes per gaudir de tots els colors i orígens.

 • Pakistanès: Te negre combinat amb una característica mescla d'espècies: cardamomo, canyella, clau i vainilla. Una infusió forta, de sabor càlid i reconfortant, en la qual predomina l'intens sabor del clau.
 • Moruno Superior: Una mescla pròpia de te verd Pin Head i una cuidada selecció de mentes i hierbabuena. Reconfortant a l'hivern i ideal quan estreny la calor, donat el seu refrescant sabor.
 • SensualTea Sweet: Una infusió perfumada, dolça i rica en antioxidants que desperta els sentits amb la seva base de te verd Mao Feng i Chun Pixi. Una mescla amb fruites exòtiques i un toc picante pel seu contingut en ginseng, l'arrel afrodisíaca per excel·lència.
 • Pu Erh Brownie: Base de te vermell combinada amb els ingredients del pastís americà més conegut del món. Te Pu Erh, amb el seu característic sabor terroso, barrejat amb flocs de xocolata, toffee, vainilla, nou, taronja i un toc de mandarina.
 • White Kiss: Te blanc Pai Mu Tan d'alta qualitat amb trossos de maduixa. Amb una aroma dolça i afrutado i cos sedoso, la maduixa realça el caràcter delicat d'aquesta varietat.
 • Earl Grey Superior: Te negre aromatizado amb llima bergamota. Una mescla sublim per als paladars més exquisits.
 • Rooibos Chai: Mescla tonificante a força de rooibos combinat amb canyella, gingebre, clau i cardamomo. Destaca per les seves propietats digestives, per la qual cosa és ideal per prendre-ho després dels menjars.

Per als amants del te sense aromatizar i pels més puristes, Tea Shop proposa quatre noves varietats procedents de l'Índia:

 • Darjeeling Green: Te verd amb el caracteristico sabor fruiter propi de la zona de Darjeeling. Realça el seu sabor una dolça aroma i un toc amoscatelado. Prové de Steinthal Garden, una plantació a uns 2.000 metres d'altura sobre el nivell del mar.
 • Assam Tonganagaon: Te negre amb un delicat sabor a causa de la seva proporció de brots de la més alta qualitat. Procedent de Tonganagaon, una petita plantació dins del districte Tinsukia, posseeix un perfecte equilibri entre el seu caràcter amarg amb lleu astringencia.
 • Nilgiri Korakundah: Te negre de sabor resinoso amb una nota cítrica. Originari de la regió de Kerala, on el te es conrea en un paratge salvatge únic a uns 2.600 metres d'altura sobre el nivell del mar.
 • Darjeeling Nagri: Te negre amb suau sabor floral i matís resionoso.  Conreat a la vall de Rungbong, creix molt lentament a causa de les condicions climàtiques a les quals està exposat.